Во изминатите 24 часа евидентирание се 6 новозаразени со Ковид 16 од Кавадарци.Еден има регисрирано во Неготино.Сите се со лесна клиничка слика и се на домнашно лекувањe.Позитивните на коронавирус се на возраст од 30 до 64 години.

м.д.