МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

„Во село Сопот нема откупен пункт за грозје и тоа е хендикеп.Од ова подрачје се собираат од 9 до 12 милиони килограми и затоа треба да има откупен пунт„- рекоа синоќа лозарите на средба со пратениците од ИЕ 4, и други пратеници на опозицоната ВМРО-ДПМНЕ кои разговараа со лозарите за годинашниот откуп на грозје .Што и да се преземе сега е доцна за ова реколта,подвлекоа приситините, треба отсега да се мисли за наредната реколта.

На средбата со лозарите во село Сопот присуствуваат ; пратениците Александар Николовски, Зоран Јованчев, Златко Пенков, Љупчо Димовски -кој е и претседател на Комисијата за земјоделие и шумарство во Парламентот, и Цветан Трипуновски поранешен министер за земјоделие во техничката Влада.

Изјава за медиумите даде : Александар Николовски-пратеник.