МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ВО РАМКИТЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА ЕВРОПСКИ ДЕНОВИ НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО40 ПАНОА СО НАД 60 ФОТОГРАФИИ И ДВАЕСЕТИНА ЕКСПОНАТИ СЕ ДЕЛ ОД ОВАА ИЗЛОЖБА

Од 1 до 7 октомври 2020 година во нашата земја се одржува манифестацијата Европски денови на културното наследство. Денес во просториите на локалната музеј галерија Кавадарци која и оваа година се вклучи во одбележувањето на оваа меѓународната манифестација беше отворена изложба на фотографии и музејски експонати насловена како „Културното наследство во кавадаречко“. На изложбата присуствуваше и Ацо Костов, директор на управата за заштита на културното наследство.

м.в.

120700790_1678835095626995_2918340383649885102_n 120660901_339206320828875_52028205665715297_n