Во Кавадарци вчера имало евидентирани 18, а денеска 4 новоразарени од Ковид 19. Во Неготино вчера се регистрирани 4 а денеска 8 новозаразени.Едно лице починало на клиниката во Скопје.

Центрот за јавно здравје Кавадарци и Д-р спец.Ристе Јовановски не информираа дека позитивните се на возраст од 5 до 71 година .Петгодишното дете одело во градинка и сите останати 14 деца се во домашна изолација.Во излолација се и две негователки и еден воспитувач.Просториите се дезинфицирани .