МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Бројот на регистирани позитивни на Ковид 19 од Кавадарци во Центарот за јавно здравје во Кавадарци изнесува 18 лица.Тие се на возраст од 21 до 73 години.Од нив 2 се хоспотализирани.Пациентите се на возраст од 21 и 63 години.

Во Неготино бројката на регистрирани од Ковид 19 изнесува 9 лица од 1 до 64 години.Едногодишното дете одело во градинка.Поради тоа 7 деца од групата се во самоизолација како и 3 негувателки.

Во Росоман е регистриран 1 новозаразен од коронавирус.