За 24 часа 39 нови позитивни случаи на корона вирус.Од ЦЈЗ епидемиолог д-р Ристе Јовановски информира дека позитивните се на а возраст од 8 до 86 години. 2 лица се здравствени работиници и ученик, во основно училиште. Во изолација се наоѓаат 18 ученици и 2 наставници. Има позотивна наставничка од подрачно училиште во Кавадарци.Поради тоа во изолација се 7 ученици“ .епидемиолог д-р Ристе Јовановски.

Во Неготино има 11 нови случаи на возраст од 26 до 76 години.Еден е здравствен работник. Во Демир Капија еден случај на возраст од 60 години.