Според најновите податоци ( 14,20) на Центарот за јавно здравје во Кавадарци се регистрирани 14 нови сличаи на Ковид 19, а во Неготино 1 случај на возраст од 28 до 64 години. Како последица на коронавирусот починале 3 лица од Кавадарци и едно лице ид Неготино.