МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Оперативата на фирмата „Градба промет“ заврши со поплочување на три локации од ул.„Браќа Џунови“. Согласно проектот на општината, на делницата од мостот „Слога“ до постојниот асфалт на влезот во „Кадрово маало“ со бехатон коцки се поплочи новопробиена делница од улицата со површина од 400 метри квадратни. Со овој зафат општината урбанизираше дел кој со години беше „слепо црево“ на левиот брег од реката „Луда Мара“. На две соседни локации во склоп на истата јавна набавка се поплочи и тротоар со површина од 173 квадрати, како и пристап до индивидуални станбени објекти со површина од 137 квадратни метри. Општината проектот го реализираше на барање на жителите од овој дел на Кавадарци, кои со децении назад барат да се урбанизира пристап до улицата „Слога“.

извор ; Кабинет на Градоначалник Митко Јанчев

126177230_2902449479979094_3566119965589635613_n 126245513_2902449426645766_8101567434446201521_n 125966905_2902449473312428_178499342206642039_n 126037437_2902449429979099_743915772778103795_n