МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ВО ФОАЈЕТО НА ДОМОТ НА КУЛТУРАТА ИВАН МАЗОВ КЛИМЕ ИЗЛОЖЕНИ 30 УМЕТНИЧКИ ДЕЛА ВОГЛАВНОМ ПЕЈЗАЖИ

Викендов во галеријата при домот на културата „Иван Мазов - Климе“ Кавадарци беше отворена самостојна изложба на ликовниот уметник Горан Јованов од Гевгелија. Тој на кавадаречката јавност и се претстави со 30 делаа воглавном масло на платно. На отварањето говореа уметникот Владимир Темков и директорката на домот на културата Јулијана Туриманџова кои ја истакнаа одличната соработка што како културна установа ја имаат со Јованов кој е идеен творец речиси на сите плакати, каталози, флаери и слично кои се изработиле за сите културни збиднувања во градот.

м.в.

131973317_150982799788808_4601704139916763563_n 132124979_773479549933504_1585084730337094106_n