МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Центарот за јавно здравје Кавадарци соопштува дека во Кавадарци има нови 35 позитиви од Ковид 19, еден во Росоман, 8 во Неготино и 3 во Демир Капија.Тие на возраст од 23 до 82 годишна возраст. Почината е жена на 78 годишна возраст од Кавадарци.

Во ковид центарот на ЈЗУ Општа болница Кавадарци хоспитализирани се 36 пациенти во стабилна општа состојба.

Во Кавадарци има 540 активни случаи во Неготино 331 а 150 лица во Демир Капија.

Вчера 53 лица од Кавадарци се оздравени.