Центарот за јавно здравје Кавадарци соопоштува дека денеска до пладне се регистрирани 3 позитивни на Ковид 19 во Кавадарци и 1 во Неготино.Тие се на возраст од 29 до 51 година.

Во изминатото деноноќие починале :еден пациент на 62 години од Кавадарци и еден на 78 години од Неготино.

Во Кавадарци се лекуваат 20 позитивни на коронавирус.