МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На Прес конференцијата , која се одржа на Градскиот плоштад во Кавадарци зоруваше Филип Тасев престедател на Унија на млади на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци.Собирањето на потписи za донесување на Закон против пописот започнува утре 20 февруари на Градскиот плоштад Кавадарци. Интегрален текс на обраќањето; ,,Почитувани, Хибридниот режим на власт и Зоран Заев сакаат на насилен пат да спроведат попис на населението во Република Македонија. Претставниците од власта веќе започнаа да лицитираат со проценти кој и колкав процент треба да биде пописот за да биде признаен или непризнаен и поради тоа се повеќе граѓаните се сомневаат дека и овој попис ќе биде политички фалсификат наместо веродостојна статистика која ќе ја отслика реалноста во Македонија и врз која ќе може да се прават политички стратегии за развој и напредок на државата. Отфрлањето на граѓанската иницијатива поднесена од страна на ВМРО-ДПМНЕ од Собранието кое наместо да биде законодавен дом, се повеќе наликува на институција која работи под диктат на владејачкото мнозинство само го потврдува она кое што ВМРО-ДПМНЕ во минатото го говореше, а тоа е дека овој попис е политичка операција која има за цел да ги задоволи интересите на коалициските партнери на власта. Но, ВМРО-ДПМНЕ тоа нема да го дозволи.

Токму затоа ја информираме јавноста дека од сабота ќе започнеме со собирање на потписи за спречување на овој Закон за попис кој не е ниту европски, ниту демократски. Ги повикуваме сите граѓани, сите млади кои што сметаат поразлично од мафијашката и ненародна влада да ни се придружат и го спречат овој политички фалсификат.

Граѓаните ќе може да се потпишат почнувајќи од утре сабота 20.02.2021 од 12 часот на градскиот плоштад со задолжително почитување на протоколите за заштита од Корона вирус. Да не дозволиме да бидеме соучесници во уште едно криминално дејание на власта на СДСМ. ВМРО-ДПМНЕ не е против пописот, но бараме ревидирање на сегашното законско решение, како и наместо попис кој што дополнително може да го загрози здравјето на граѓаните како последица од КОВИД пандемијата, да се одржи електронски попис или истиот да се пролонгира за пролетта 2022 година. Со тоа што власта не ги прифати барањата на ВМРО-ДПМНЕ дополнително само покажа дека не и е грижа за здравјето на граѓаните. Многу брзо за ваквото однесување ќе следува одговорност од страна на Заев и сите соучесници во ова криминално, ненародно и мафијашко однесување.“- беше речено денеска по пивод акцијата во Кавадарци за собирање на потписи за донесување Закон против пописот .