Фондацијата Тиквешки вински денеска одбележа 10 години постоење.

Директорката Виолета Јанкова потсети на почетоците кога малку кој веруваше во приказната која сеуште трае.По 10 години евидентно е дека таа приказna била успешна.Јанкова им се заблагодари на сите нив а особено на Пане Андов од винарија ,,Пивка,, на факултетот за туризам во Охрид,на претставниците на министерствата за Економија и Култура,Туристичката агенција ,,Венус Травел,, ,хотели ,,Уни Палас,, ,Винариите од Тиквешкиот регион ,на новинари,преставници на локалната власт од Росоман и Кавадарци и други...

Нов предизвик на Тиквешки вински пат се 10 те нови туристички производи ,проект кој е при крај на подготовka како и изработката на мрежа Интер Витас Балкан за Македонија како лидер-која се работи со Министерството за култура .Тиквешката винска приказна трае и веруваме ова фондација успешно ке ја раскаже.Видео прилог: