МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Вчера во Кавадарци по повод 118 годишнината од смртта на големиот иделог на македонската борба за самостојност-Гоце Делчев претставници на Патриотскиот институт на ВМРО -ДПМНЕ кој го носи неговото име положија цвеќе на спомен плочата во спомен на формирањето на Комитетот на ВМРО од 1894 година.Пораката ја прочита Гоце Ефремовски-претседател на Патриотскиот институт “Гоце Делчев“ Кавадарци.