Црковниот одбор од село Горна Бошава е во хумана мисија.Собира доброволни средства за поправка на кровната конструкција на Цркавата „Св.Илија„ во ова село.

Има потреба од било каква помош што ќе помогне за зачувување на овој убав световен храм.

Акцијата е добро да се реализира најбрзо, зашто веќе направеното може да се се уништи од врнежите.

Со завршувањето на реконструкцијата ке се создаваат услови за изградба и фрескоживопис со што пак ке се создадат предуслови за осветување на црквата.

Информации за донации ; А.Ангелов 070/378-611 и Д.Најдов 078/ 413 021.

м.д.

185778799_2551228615186206_1068200462662137837_n 186020956_334732514934283_3093293937689856120_n 185741308_331629078374206_7492228281867735414_n