ПРИСУТНИТЕ КАВАДАРЧАНИ УЖИВАА ВО ПРЕКРАСНАТА ИЗВЕДБА НА КЛАСИЧНИ ДЕЛА

Во услови на пандемија продолжуваат културните збиднувања. Викендов во фоајето на Домот на културата „Ивасн Мазов Климе“ свој концерт на класични дела одржа Македонскиот Брас Квартет. Половина од квартетот се кавадарчани а инаку сите четворица се школувани музичари вработени во Националната Опера и Балет.

М.В.