МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

СО ПОЛАГАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПРЕД СПОМЕН БИСТАТА ВО МАРЕНА МУ СЕ ОДДАДЕ ПОЧИТ НА ТОЛЕВ КОЈ ЗАГИНА ВО ВОЕНИОТ КОНФЛИКТ 2001 ГОДИНА

Денеска во село Марена со полагање на свежо цвеќе пред бистата на Блашко Толев се одбележаа 20 години од неговата трагична смрт. Тој загина на Тетовското кале во конфликтот од минофрлачка граната.

Свежо цвеќе на спомен бистата на Толев положија делегации: на Општина Кавадарци предводена од градоначалникот Митко Јанчев, на Советот на Општина Кавадарци, делегација на ОК на ВМРО ДПМНЕ Кавадарци, од сојузот на борците и од МЗ Марена, МЗ Марена.Блашко Толев загина на негови 20 години жртвувајки го сопствениот живот во одбраната на татковината.

210591112_1260118061125069_5246950122733686960_n 210410231_505099230575716_6845811602347832970_n 208345597_189956046395998_6432768267583700457_n 206565980_2932613877054601_9193537440565736234_n