МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

По повод годишнината од смртта на Марјан ЗАхарчев , на иницијатива на Јане Јаневски, денеска се организира голема крводарителска акција во чест на Захарчев под наслов “За хуманиот со хуманост„.Според посените податоци беше донирана импозантна бројка од единици крвна плазма што за летни услови е одлична бројка.Прв крв даруваше неговииот татко.

Акцијата во чест на Захарчев се одржа во Домот на културата „Иван Мазев Климе “од 9 до 14 часот., а ја спроведе Институтот за трансфузиона медицина од Скопје и Црвен крст на Кавадраци.Крвадарителите добија маици со логото на акцијата.

211368589_975393023261879_7799822770370259674_n 212301195_868935363709457_5047241021870822557_n 212573231_510274416876055_1018536734114777271_n 213222904_161554549259078_7038082670916882736_n 213710306_320106696318780_693798996026400432_n 213775294_524609748588187_2314772959850977708_n 214346817_485452356086841_1779061375663745042_n