МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска во Локалниот музеј галерија во Кавадраци Д-р Перо Пењушков од Ваташа на директорката Весна Ѓорѓиева и ја предаде манџетната од кошула која од затворот на своето семество му ја праќа Боро Ангелов- Ваташки, брат на Димката Ангелов.Неа во внaтарешноста( за да не се забележи) тој ја везел од конец со кој се снаѓал во затворот .На неа има и траги и негова крв.Toj во пораката посебно му се обраќа на неговиот син Габер.Доста трогателна приказна ,која нас не не остави рамнодушни.

Овој рариотетен артефакт Д-р Пењушков во Пула го добива од ќерката на Боро, Олга Ангеловска . која важи за ценет доктор во Хрватска.

М.Д.

33333990 888888