МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Оваа година акцентот на Кавадаречка културна есен 2021 ќе биде ставен на драмската дејност –театарот

Ќе започнеме Денеска-21 Октомври со Премиера на Госпоѓица Јулија -во режија на Микица Илова ( натуралистичко-емотивна драма во текст на Аугуст Стринберг ) , а ќе завршиме со уште една Премиера ,, Не сега драга ,, во режија на Диме Боцев( комедија и текст на Реј Куни

Во текот на месец Октомври се предвидени :

-Отворање на Изложба на фотографии на Рајко Каришиќ од Р Србија ,

-Концерт на класична музика ,, Вечер на Пјацола ,, во изведба на Диана Мирчевска –виолина , Верица Ајтовска –виола и Иван Трајковски –пијано

- Реприза на претставата ,,Госпоѓица Јулија,,

НОЕМВРИ

-Вечер посветена на Џезот,, Кавадарци –Jazz night,, -Тони Китановски трио , бендот со Оливер Јосифовски , Сашо Поповски трио и др .

-Изложба на Александра Димитрова –Кочани

-Изложба на скулптури изработени од лаванда и друга диворастечка флора – КСП Подиунм Јадро

- Годишен Концерт на Фолклорен ансамбл,,Тиквеш,,

- Театарска претстава ,, Не се клади на Енглези,, - со истата ќе се гостува и во Театар –Штип и Центар за култура –Неготино

-Изложба на Драган Најденовски од Битола

Инаку во рамкикте на кавадаречка култура есен ќе се одржи креативна работилница за поезија во соработка со ученици од средните училишта

-Работилница од областа на фолклорот –запознавање со традициски инструменти со ученици и учесници на Фолклорен ансамбл,, Тиквеш,,

-Проект Фолклорна работилница за лица со посебни образовни потреби од ООУ "Страшо Пинџур" Кавадарци под менторство на Зоран Велков

- Концерт на класична музика

После ПРЕМИЕРА НА ,, Не сега драга ,, следуваат и неколку репризи од истата