Денеска во Галеријата при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци, беше отворена изложба на уметнички фотографии од познатиот балкански уметнички фотограф Рајко Каришиќ од Република Србија, насловена како “Морски импресии“.Тој е познат е по исклучителното делување во областа на истражувачката фотографија, а е еден од ретките во светот кој има лиценцирана дозвола да фотографира во Хиландар, на Света Гора.Изложбата е дел од “Кавадаречка културна есен 2021“.Српскиот уметник е еден од ретките кој има специјална дозвола да фотографира на Света Гора.

251147780_2963843550521378_4821855177488561765_n 251132818_462730235168080_814005258769450607_n 251565161_2963843777188022_1262968599351810515_n 250802824_2963843323854734_2396790794603828362_n 250934804_894074677890211_3652901739749500557_n