МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Изложба на фотографии на носии од колекцијата на Љупчо Милошески Вечерва во фоајето на Домот на културата Иван Мазов Климе во Кавадарци во рамките на кавадаречката културна есен беше отворена изложба на фотографии на кои беа претставени македонски носии од Љубанишча до Дебор а и самата изложба го носи тој наслов. Носиите прикажани на фотографиите се од приватната колекција во сопственост на Љупчо Милошески. На отварањето на изложбата говореа директорката на домот на културата Јулијана Туриманџова и авторот Љупчо Милошески.

М.В.

255763937_1690407237831290_2990042083019728167_n 255783276_4549020558517593_6433503179886678996_n 255793620_2938952909687811_6183933946797718172_n 256039063_191197383176069_4273536632579936772_n 257574904_242959591154074_2843933539130487538_n 257640382_595320168446835_7152332380582599841_n