Акцијата е традиционална и има голерм одзив на крводарители.

За денешната активност во Кавадарци говорат; Д-р Луjза Димитрова и Никола Наумов -секретар во Ротари клуб Кавадaрци.

259086390_960401961221051_4006273618977592368_n 259091425_649510046061964_5434101117053108920_n 259292479_726380185430985_4517232997894024564_n