МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска започнаа обемни градежни работи на реконструкција на ул. „Дисанска“, која е во рамките на проектот за поврзување на локални патишта. Улицата која е главна сообраќајна артерија за Градскиот парк „Љупчо Шкартов„и новата урбана населба „Парк; .Таа, според планот,ќе добие завршно асфалтирање во должина од 325 м/2, и проширување на коловозот во ширина од 8.5 м/2. Овие средства на општина Кавадарци и се доделени од Владата преку заем на Светска банка, кој ќе се реализира од Министерството за транспорт и врски со цел подобрување на локалната патна инфраструктура. Изведувач е фирмата Жикол од Струмица. 259420308_3171457466411626_3101616346614750945_n (1) 259490882_3171457789744927_7696636123890533445_n (1) 259524275_3171457586411614_1279941448552257106_n 259593711_3171457843078255_8642024211684275121_n 259957562_3171457929744913_4685727225206857345_n (1) 259995116_3171457556411617_1773458152114432539_n