МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Зимата започнува денеска во 16:59 часот, за жителите на северната хемисфера a во исто време започнува летото на јужната хемисфера. Денеска денот ќе трае најкратко, сонцето ќе изгрее во 7.12 часот, а ноќта ќе започне минута пред 16 часот.

Денот ќе трае осум часа и 47 минути, а ноќта дури 15 часа и 13 минути. Зимата оваа сезона ќе трае речиси 89 дена, поточно до 20 март 2022 година.