МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На првата вонредна седница на Советот на Опшптина Кавадарци со која претседаваше Д-р Стојанчо Рамов. се расправаше за Барањето на Здружението на Украинци во Македонија“Лесја Украинка“.Беа донесени следните заклучоци.

- Од буџетот на Општината за помош на народот на Украина се наменети, како прва помош 600.000 денари .Овие средсства прествниците на невладините организации од Украина во Македонија ке ги наменат за материјали кои се неминовни во моментот , во Украина.

Покрај тоа формирања е комисија која ке одржи и организира средба со Регионалната стопанска комора со цел да се заакажер брза седница со бизнис секторторот во Општината ,кој се очекува да се вклучи за организирање на помош со материјали за помош на населението на Украина која е зафатена со воени дејства.

На Градскиот плоштад пак ке биде организиран собирен хуманитарен пунт на кој граѓаните од општината ке можат да донираат ;кебиња, препарати за хигиена,храна и други материјали.Освен претставникот на „Левица“ сите партии ги подржаа заклучоците.

СЕ најавува , покрај, вклучувањето на донаторска помош преку Црвен Крст, Компанијата ,,Кожувчанка,, да учествува во хуманитарна помош во минерална вода со најмалку еден шлепер.Истотото се очекува, беше речено на седницата, и од Холдингот ,,Горска,,.

275335587_5367137919996950_4747629923669219952_n 275310600_5367138206663588_7345770241149946701_n