МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Околу 500 кавадарчани се одзваа на повикот за помош на малиот Марко Ташев

Денеска кавадаречкаата хуманост се покажа во најдобро можно светло. Околу 500 кавадарчани се одзваа на повикот за помош на малиот Марко Ташев, кој боледува од имунолошка болест и потребен му е третман со коскена срцевина од компатибилен донатор. Пријатно изненаден од одзивот беше и проф. др Александар Петличковски од Македонскиот дарителски регистар кој покрај другото говореше и за потребата од еден ваков регистар за полесно и побрзо откривање на компатибилнни доннатори. Акцијата беше спроведена од страна на Институтот за имунобиологија и хумана генетика на Медицинскиот факултет, при Универзитетот ,,Свети Кирил и Методиј" Скопје.

289033855_585033822980623_7156365969627865783_n

М.В.