МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Maрјан Захарчев загина пред две години во сообраќајна несреќа.Беше крводарител, а животот тргично го заврши ,не по негова вина.Почина доста млад.Неговииот другар и пријател Јане Јаневски , во негова чест веќе две години организира крводаритрелска акција.

По повод две години од загубата на нашиот хуманист денеска се организира голема крводарителска акција во чест на "Марјан Захарчев" кој несебично даруваше крв за спас на нечии живот. Меѓу првите беше неговиот татко, а овде беа и останатиуте од семејстсвото.Акцијата се одвиваше денеска четврток од 09:00 до 15:00 часот во зградата на општина Кавадарци. До моментот кога бевме со нашата екипа,крв даруваа 50 крводарители ,колку што кеси со крв беа собрани во ланската акција.

По завршувањето, констаитирано е дека со собрани над 70 кеси со крв.

Акцијата ја спроведе Инстититот за транфузиона медицина од Скопје.,

290632101_5805467552815858_8737816457549899571_n 291125106_5806969442665669_6506440205256803900_n 291698924_1749997605361891_1106570194125034978_n 291753666_5806968849332395_3820281203924134689_n 291913699_1079154243005565_9063045916129533417_n