МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

-Продолжува втората фаза од реконструкцијата на Западен Булевар (коњски дупки). Општина Кавадарци како главерн инвестиор , плански и сеопфатно врши градежни зафати од голем калибар со цел да ги решат главните предизвикувачи на комуналните проблеми. Тоа се однесува на следниот зафат; темелна реконструкцијата на Западен Булевар (коњски дупки).Новопробиениот пат ќе го спои Западен Булевар од Кавадаречки до Желков дол во должина од 600 метри, коловоз од 3,5 метри за секоја коловозна лента и 1,5 метар тротоар. Вкупната асфалтирана површина ќе изнесува 4700 м2, поплочување од 1900 м2 и осветлување. Да потсетиме дека претходно беше поставена водоводна, фекална и атмосферска канализација. Изведувач е една од најдобрите градежни опративи кај нас и во Македонија:Градба Промет 291966191_594069815410357_9064284048953836606_n 292054614_594069602077045_5383674524820877650_n (1) 292383396_594069878743684_8189470126709950086_n