МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Во четврток на градскиот плоштад ке продефилирааат звучни џез имиња како што се Васил Хаџиманов бенд, Тони Китановски квартет, Сашо Поповски трио итн

Во четврток на 1 септември со почеток од 20.30 часот на градскиот плоштад во Кавадарци, ќе се одржи една манифестација која станува традиционална и по квалитет и по имињата на учесниците. Утревечер Кавадарци ке биде домаќинн на меѓународниот џез фестивал Кавадарци 2022.

Годинава на фестивалот ке учествуваат: Васил Хаџиманов бенд под името “Са југа“. Или како што пишуваа на самиот плакат од Битола до Љубљана преку Скопје и Белград четворица извонредни музичари кои преку своите композиции ке ве однесат на една музичка авантура која тие ја нарекуваат „Са југа“. А тие четворица музичари се Васил Хаџиманов на пијано и електроникс, Јуре Пукл на сакс, Оливер Јосифовски на бас и Александар Петров на тапани. Покрај бендот на Хаџиманов на фестивалот ке земат учество уште неколку квалитетни музичари и бендови. Пред се тука се Тони Китановски Квартет, Сашо Поповски Трио, Зарина Првасевда итн.

Фестивалот е во организација на домот на културата “Иван Мазов - Климе“ од Кавадарци и Здружението “Васил Хаџиманов јуниор“ од Кавадарци и истиот е поддржан од Министерството за култура на Република Северна Македонија и Локалната самоуправа на општина Кавадарци.

М.В.