МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

-Интензивно се работи на атмосферска канализација со Ф1200 цевки од 600 метри, на булевар “Македонија„. Овие активности се дел од проектот на КФВ банка, Изведувач на работите е “Жикол“.

-Поставена е главна линија на фекалната канализација на улицата „Ѓуро Ѓаковиќ„ со нови цевки со дијаметар ФИ 300, на површина од 260 метри. Во наредна фаза ќе се вршат приклучоци и поставување на шахти. Целата инвестиција е на ЈП “Комуналец“ Кавадарци, истовремено и изведувач на работите.

-Се работи и на реконструкцијата на фекалниот колектор во должина од 560 метри на улица. ,,Димката Ангелов Габерот" које е во завршна фаза. Во наредна фаза , овие денови, ќе се започне со изградба на тротоари, тампонирање и нов асфалт. Инвестицијата е на ЈП „Комуналец“, и самото претпријатие е и изведувач на работите.

335200330_172325565204887_1352506871992129216_n 335461300_591385655997568_2116095135493890137_n 336665878_152714787710682_3325906138747370474_n 336682580_933692514748662_5376389558403704842_n (1) 336790695_746397750510211_700231820161468777_n 336879776_790095805340872_2005276751927280734_n