МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Градоначалникот Митко Јанчев рече дека е постигната рекордна посетеност од над 120 илјади посетители трите дена а испиени се над 25 тони вино.

Не е пријавена повреда на ЈРМ.Интегрален текст на обраќањето на градначалникот Митко Јанчев„Испишавме уште една приказна под отворено небо. Впечатоците и импресиите сеуште ги сумираме, за овој гроздобер уште долго ќе се зборува. Ми претставува задоволство што Кавадарци уште еднаш покажа и докажа дека е пример за тоа како треба да се биде домаќин на една манифестација од овие размери. Отсекогаш сме важеле за гостопримлив и топол народ и драго ми е што и новите генерации се воспитуваат на тој начин и што знаеме како да направиме, секој посетител на Кавадарци да се чувствува убаво и безбедно. Во Кавадарци и Македонија , но и на Балканот веќе втор ден Тиквешкиот гроздобер е главна тема во медиумите.Ова секако немаше да биде возможно без сите оние кои се вклучија во организацијата и кои напорно работеа месеци наназад за се да биде во совршен ред. Тука, прво мислам на сите служби на Општина Кавадарци и сите институции вклучени во текот на сите три дена. Потоа на сите помагатели, поддржувачи и донатори од бизнис секторот. Винариите и угостителите кои се всушност и носители на овој настан, вам медиумите кои го следевте секое случување, секој настан и информиравте за тоа, и секако, најголема благодарност на кавадарчани кои како што реков се покажаа не само како добри домаќини, туку и учесници, и секако благодарност до сите посетители и гости од Македонија и надвор од неа, кои изминатиот викенд го поминаа во Кавадарци.За мене најважно е тоа што сите три дена беше безбедно за секој и секаде, не е забележан ниту еден голем инцидент. Кога станува збор за бројот на посетители, неофицијално, за сите три дена имавме над 120 000 посетители или многу повеќе од претходните години. Се зголемуваат и количините на испиено вино, кои според угостителските објекти и винариите надминуваат 25 тони, бело и црвено вино од Тиквешкиот крај. Ова се нови рекордни бројки на кои што сум особено горд. Оваа година големо внимание привлече и големиот Тиквешки карневал , со голем број на учесници и нови, уникатни карневалски маски. Делегациите и високите гости беа воодушевени и ги испративме со позитивни впечатоци. А детското карневалско дефиле беше бајка која вклучи над 1200 дечиња кои донесоа радост и насмевки. Имавме успешни и исполнети три дена, културни, забавни, музички содржини. Имавме програма за сечиј вкус. Успешен карневал, гости и делегации од секаде, и секако од државниот врв. Да не звучам нескромно. Но мислам дека го имавме најуспешниот Тиквешки гроздобер до сега! Ви благодарамИспишавме уште една приказна под отворено небо. Впечатоците и импресиите сеуште ги сумираме, за овој гроздобер уште долго ќе се зборува. Ми претставува задоволство што Кавадарци уште еднаш покажа и докажа дека е пример за тоа како треба да се биде домаќин на една манифестација од овие размери. Отсекогаш сме важеле за гостопримлив и топол народ и драго ми е што и новите генерации се воспитуваат на тој начин и што знаеме како да направиме, секој посетител на Кавадарци да се чувствува убаво и безбедно. Во Кавадарци и Македонија , но и на Балканот веќе втор ден Тиквешкиот гроздобер е главна тема во медиумите.Ова секако немаше да биде возможно без сите оние кои се вклучија во организацијата и кои напорно работеа месеци наназад за се да биде во совршен ред. Тука, прво мислам на сите служби на Општина Кавадарци и сите институции вклучени во текот на сите три дена. Потоа на сите помагатели, поддржувачи и донатори од бизнис секторот. Винариите и угостителите кои се всушност и носители на овој настан, вам медиумите кои го следевте секое случување, секој настан и информиравте за тоа, и секако, најголема благодарност на кавадарчани кои како што реков се покажаа не само како добри домаќини, туку и учесници, и секако благодарност до сите посетители и гости од Македонија и надвор од неа, кои изминатиот викенд го поминаа во Кавадарци.За мене најважно е тоа што сите три дена беше безбедно за секој и секаде, не е забележан ниту еден голем инцидент. Кога станува збор за бројот на посетители, неофицијално, за сите три дена имавме над 120 000 посетители или многу повеќе од претходните години. Се зголемуваат и количините на испиено вино, кои според угостителските објекти и винариите надминуваат 25 тони, бело и црвено вино од Тиквешкиот крај. Ова се нови рекордни бројки на кои што сум особено горд. Оваа година големо внимание привлече и големиот Тиквешки карневал , со голем број на учесници и нови, уникатни карневалски маски. Делегациите и високите гости беа воодушевени и ги испративме со позитивни впечатоци. А детското карневалско дефиле беше бајка која вклучи над 1200 дечиња кои донесоа радост и насмевки. Имавме успешни и исполнети три дена, културни, забавни, музички содржини. Имавме програма за сечиј вкус. Успешен карневал, гости и делегации од секаде, и секако од државниот врв. Да не звучам нескромно. Но мислам дека го имавме најуспешниот Тиквешки гроздобер до сега! Ви благодарамИспишавме уште една приказна под отворено небо. Впечатоците и импресиите сеуште ги сумираме, за овој гроздобер уште долго ќе се зборува. Ми претставува задоволство што Кавадарци уште еднаш покажа и докажа дека е пример за тоа како треба да се биде домаќин на една манифестација од овие размери. Отсекогаш сме важеле за гостопримлив и топол народ и драго ми е што и новите генерации се воспитуваат на тој начин и што знаеме како да направиме, секој посетител на Кавадарци да се чувствува убаво и безбедно. Во Кавадарци и Македонија , но и на Балканот веќе втор ден Тиквешкиот гроздобер е главна тема во медиумите.Ова секако немаше да биде возможно без сите оние кои се вклучија во организацијата и кои напорно работеа месеци наназад за се да биде во совршен ред. Тука, прво мислам на сите служби на Општина Кавадарци и сите институции вклучени во текот на сите три дена. Потоа на сите помагатели, поддржувачи и донатори од бизнис секторот. Винариите и угостителите кои се всушност и носители на овој настан, вам медиумите кои го следевте секое случување, секој настан и информиравте за тоа, и секако, најголема благодарност на кавадарчани кои како што реков се покажаа не само како добри домаќини, туку и учесници, и секако благодарност до сите посетители и гости од Македонија и надвор од неа, кои изминатиот викенд го поминаа во Кавадарци.За мене најважно е тоа што сите три дена беше безбедно за секој и секаде, не е забележан ниту еден голем инцидент. Кога станува збор за бројот на посетители, неофицијално, за сите три дена имавме над 120 000 посетители или многу повеќе од претходните години. Се зголемуваат и количините на испиено вино, кои според угостителските објекти и винариите надминуваат 25 тони, бело и црвено вино од Тиквешкиот крај. Ова се нови рекордни бројки на кои што сум особено горд. Оваа година големо внимание привлече и големиот Тиквешки карневал , со голем број на учесници и нови, уникатни карневалски маски. Делегациите и високите гости беа воодушевени и ги испративме со позитивни впечатоци. А детското карневалско дефиле беше бајка која вклучи над 1200 дечиња кои донесоа радост и насмевки. Имавме успешни и исполнети три дена, културни, забавни, музички содржини. Имавме програма за сечиј вкус. Успешен карневал, гости и делегации од секаде, и секако од државниот врв. Да не звучам нескромно. Но мислам дека го имавме најуспешниот Тиквешки гроздобер до сега! Ви благодарам,,- рече Јанчев на Прес конфдефренцијата.