МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Продолжува бесплатната школа за кошарка за основци поддржана од DRӒXLMAIERКомпанијата континуирано дава свој придонес за развој на спортот во Кавадарци, но и во регионот– Со поддршка од DRӒXLMAIER и оваа година продолжува бесплатната школа за кошарка за сите заинтересирани ученици од основните училишта во Кавадарци. Тренинзитесе одвиваат секој работен ден во неколку групи и возрасни категории во спортската сала „Јасмин“, така што можност да тренираат имаат и почетници, но и ученици кои веќе имаат познавања одкошарката. Термините за тренинг се определени согласно училишните активности на учениците, а сеодвиваат со стручна поддршка од страна на искусни тренери за кошарка. DRӒXLMAIER со поддршка за спортотЗа време на своето долгогодишно опстојување во земјава, DRӒXLMAIER иницира и реализира широк спектар на проекти со цел да даде придонес на одржливиот развој на општеството од кое себе си ссмета за дел. „Веќе неколку години во континуитет ја поддржуваме школата за кошарка наменета за основците во Кавадарци и среќни сме што учениците, како момчињата така и девојчињата, пројавуваат голем интерес за спортување. Би сакал да им порачам да ги негуваат своите кошаркарски таленти и да уживаат во кошаркарската игра и времето поминато со своите другарчиња“, велу Лукас Мирингер, Генерален директор на DRӒXLMAIER Македонија.И вработените во DRӒXLMAIER спортуваат.Вработените се во фокусот на вниманието на компанијата. Тие, исто така, веќе неколку години по ред по завршувањето на работните активности имаат можност два пати неделно да спортуваат во салата „Јасмин“. „Преку спортот уште повеќе го зајакнуваме тимскиот дух, добиваме многу позитивнаенергија и дејствуваме во насока на одржување добро здравје, но и баланс помеѓу работата и слободното време“, истакнуваат вработените во DRӒXLMAIER.Благодарност до DRӒXLMAIER.Практикувањето редовна физичка активност е особено значјано за учениците.

-„Упатуваме голема благодарност до DRӒXLMAIER за поддршката што ни ја овозможува. Децата се нашата иднина и заеднички треба да ги поддржуваме и да ги насочуваме на вистинскиот пат“, вели Зорица Стојанчевска, директорка на спортската сала „Јасмин“. „Тие еден дел од времето го поминуваат седејќи во училшните клупи, а и постојаното користење паметни телефони се дополнителна причина да ги поттикнеме да се занимаваат со спорт. Така ќе создадат здрава навика за редовна активност, но и можност за социјализација со своите врсници“, објаснува Стојанчевска.DRӒXLMAIER, како и до сега, продолжува да дава свој придонес во обликувањето и подобрувањето на областите кадешто делува – од културна, социјална и економска перспектива.

thumbnail (1)