Празникот на лозарите можност да се проба чашка ракија и добро вино

Убавото и сончево време измами многу кавадарчани но и гости, годинава да дојдат на централното плато на Градскиот Плоштад во Кавадарци.На базарот кој беше организиран од Локалната самоуправа и Агенцијата за празници и манифестации дојдоа поединци-винари, винарии,агрономи, лозари, сите со една цел : да го понудат и пробаат виното, ракијата, маџунот, гроздовиот со, производот шпто се дегустира , за да се потврди квалитетот.

Екипа на РТК беше овде и еве што забележавме со нашата камера: