МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Чаршијата,велат е душата на градот.Еве каква била некогаш чаршијата

Некои фотографии стари и по стотина години имаат посебебна вредност затоа што го одразуваат моментоит на едно време.Таква е денешната со фрагмент од кавадаречката чаршија снимена 1928 година На фотографијата направена од од првиот кавадаречки фотограф Андон Димитров се гледаат дуќаните пред Али Газелниковбеговата џамија.

Од фототеката на Музеј-галерија

Петре Камчевски