МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Вчера во Спортската сала „Јасмин„ се одржи ракометен турнир за пионери родени 2002 година и помали.Организатор на турнирот беше Градскиот ракометен клуб„Тиквеш“.

Еве ги резултатите: Полуфинале: ГРК„Тиквеш“-РК„Младинец„- 19:14,РК„Вардар“-Неготино-РК„Бисимов“- 21:11, РК„Младинец„-РК„Бисимов“-19 : 15.Во финалето во средбата меѓу традиционалните ривали од Кавадарци и Неготино, победници беа домашните ; ГРК„Тиквеш„- Вардар-Неготино 17:12.

За најдобар играч на турнирот беше прогласен Мартин Петров од ГРК„Тиквеш“-Кавадарци.