МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

фото архива rtk.mk

Карате клубот „Сансаи - Метал Апостолов“ започна со натпревари. Каратист од кавадречкиот клуб учествуваа на првото „он лајн„ првенство за деца до 15 години во дисцилината кати во машка и женска конкуренција. На натреварот учестуваа 89 натпреварувачи од 16 клубови од Македонија.

Натпреварот беше организиран согласно стандардите на Светската Карате федерација и пропишаните мерки од страна на Министерството за здравство. Изведбите на кати беа на отворен простор, домашни услови, со запазување и одржување на социјална дистанца во време на пандемија од коронавирусот.

Карате клубот Сансаи Метал Апостолов освои 3 златни, 2 сребрени и 4 бронзени медали.

Резултати:

Златни медали:1. Кристијан Митрев - кати машки 13 години. 2. Филип Јанчев - кати машки 10 години. 3. Тамара Ристовска - ката женски 12 години.

Сребрени медали:1. Данка Стојкова - кати женски 14 години 2. Мартин Прстенков - кати машки 13 години.

Бронзени медали:1. Саша Огњеновиќ - кати машки 10 години. 2. Мартин Костов - кати машки 13 години. 3. Матеа Божиноска - кати женски 10 години 4. Стефан Тодороски - ката машки 11 години.

https://www.facebook.com/messenger_media/?thread_id=1440033908&attachment_id=1146971275703475&message_id=mid.%24cAABa8zcmv7Z6YrrpH10MXWb2_Fxw