МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 22.okтомври , во спортската сала на Средно медицинско училиште “Никола штејн” Тетово,се одржа Меѓународен натпревар ,,Златен куп” Тетово 2022 година. На натпреварот учество земаа 430 натпреварувачи од Македонија, Албанија, Косово и Бугарија. КК Сансаи - Метал Апостолов со 16 златни медали, 12 сребрени и 15 бронзени медали беше прогласен за најуспешен клуб во кати и најуспешен клуб во генералниот пласман во кати и борби.

Данка Стојкова беше прогласена за најдобра натпреварувачка во кати.

Златни медали: 1. Ката тим Сансаи - ката екипно женски 2013-2014(Ѓорѓиева, Трајановска,Атанасова). 2. Ката тим Сансаи - ката екипно женски кадети и јуниори (Стојкова, Ристовска, Филипова). 3. Ката тим Сансаи - ката екипно машки кадети и јуниори (Прстенков,Стојкова,Костов) 4. Стојкова Данка - ката женски кадети. 5. Ката тим Сансаи-ката екипно машки 2013-2014 (Тодоров,Стојанова,Јаневски) 6. Ѓорѓиева Викторија - ката индивидуално женски 2011 3ниво 7. Ѓорѓиева Викторија - ката индивидуално женски 2012 2ниво 8. Стојкова Данка - ката индивидуално женски јуниорки. 9. Алексова Фросина - ката индивидуално женски 2010 1ниво 10. Божиновска Матеја - ката индивидуално женски 2010 2ниво 11. Тодоров Крсте - ката индивидуално машки 2012 - ниво 1. 12. Ката тим Сансаи - ката екипно машки 2012-2011 (Димовски,Јордановски, Петанчевски) 13.Трајановска Ева - Ката индивидуално женски 2014 1ниво 14.Трајановска Ева - ката индивидуакно кати 2014 2ниво 15.Тодоровски Стефан - ката индивидуално машки 2009 2ниво. 16.Тодоровски Стефан - ката индивидуално кати 2009 -3ниво.

Сребрени медали: 1. Ката тим Сансаи - ката екипно женски 2012-2011 (Ѓорѓиева,Трајановска,Тодоров). 2. Ката тим Сансаи - Ката екипно женски 2010-2009 (Богојовска,Божиновска,Петанчевска). 3. Ката тим Сансаи - ката екипно машки 2010-2009 (Стевановски,Тодоровски,Богданоски). 4. Ристовска Тамара - ката индивидуално женски 2008 3ниво. 5. Божиновска Матеја - ката индивидуално женски 2010 3ниво. 6.Алексова Фросина - ката индивидуално женски 2011 1ниво. 7.Ѓорѓиева Викторија - ката инфивидуално женски 2011 2ниво. 8.Стојанова Марија - ката индивидуално женски 2013 1ниво. 9.Стевановски Леонид - ката индивидуално машки 2010 2ниво. 10.Јорданоски Лука - ката индивидуално машки 2012 1ниво. 11.Димоски Илин - ката индивидуално машки 2012 2ниво. 12.Јаневски Давид - ката индивидуално машки 2015 и помлади.

Бронзени медали: 1. Ката тим Сансаи - ката екипно женски 2012-2011 (Јоноска,Тодороска,Тодороска) 2. Ката тим Сансаи - ката екипно машки 2013-2014 (Трајаноски,Димитриески,Дамеска) 3. Силјановс Дарија - ката индивидуално женски 2008 2ниво. 4. Филипова Марија - ката индивидуално женски 2009 2ниво 5. Тодороска Ева - ката индивидуално женски 2011 3ниво. 6. Јованоска Илина - ката индивидуално женски 2011 3ниво. 7. Јованоска Илина - ката индивидуално женски 2012 2ниво. 8. Костов Мартин - ката машки кадети. 9. Прстенков Мартин - ката машки кадети. 10.Дамеска Маја - ката индивидуално женски 2013 1ниво. 12.Атанасова Јана - ката индивидуално женски 2013 2ниво. 13.Богданоски Александар - ката индивидуално машки 2009 2ниво. 14.Петанчески Михаил - ката индивидуално машки 2011 3ниво. 15.Димитријески Калин - ката индивидуално машки 2013 -1ниво.

311978359_905129533789059_4145324431726069315_n 312321405_3152419255088359_8116056635581277258_n 312410016_664193788752074_5060542791234778815_n