МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Од 18 до 24.јули годинава спроведена е контрола на територијата на Македонија за санкционирање на прекршоци што ги прават возачите на мотоцикли.Притоа опфатени казнети се 427 возачи. Од нив, 282 возачи не користеле заштитна кацига за време на возење, 77 возеле без возачка дозвола, 24 мотоцикли се одземени поради истечена сообраќајна дозвола и предизвикување голема бучава. Санкционирани се и други прекршоци.

СЕ апелира до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи .