МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Детскиот фестивал„Гроздоберче„-Кавадарци годинава ке го одбележи 20 роденден.

Редок јубилеј за фестивал на детска песна на кој можат да му позавидат и други детски но и фестивали кои се појавиле но таеле кратко. „Гроздоберче“, останува меѓу најмладите-како синоиним на детската песна не само за Тиквешијата туку и за Македонија.Овој фестивал од пред неколку години е и меѓународен.За годинава се најавува богата продукција .Најновото издание, ке се одржи во текот на месец ноември.

101010101010.jpg

Дотогаш да се потсетиме :

Досегашни учесници на „Гроздоберче“ биле стотици деца, од поп естрадата познати звезди:Ѓоко Таневски,Адријан Гаџа,Маја Вукичевиќ,Елвир Мекиќ,Наташа Малинкова,Александра Михова,Катерина Танева,„Журнал“,Ѓумо Кајзер, Калиопи и други.

14720349_1168979516474693_1298814474432953240_n.jpg

Соработници пак во музичкиот дел на Фестивалот биле познати музички имиња, како:Кокан Демушевски,Ано Јосифов,Ласко Атанасов,Пепи Ангелов,Тони Соколов,Диме Ивчев,Тања Јовановска,Златко Поп Ангелов, и други.

14717037_1168980123141299_1838252391304330832_n.jpg

Соработници кои во сценографијата и кореографија, неизбришлива трага оставиле ;Ристо Соколов-Сокол,Ванчо Кеков,Блажо Николов,Маја Шкартовца,Диме Коцев,Биљана Грозданова Ивановска,Даниела Паланкова,Лазар Соколов,Диме Ивчев,Владимир Темков –шефе.

14690880_1168979213141390_67153162726287000_n.jpg

Медиумска подршка „Гроздоберче“ сите овие години добиваше од ; МТВ,Скај Канал,РТК,КТВ,Македонско радио,Канал 5,Сител,ТВ Тиквешија.

2016 година медиумски покровител е www.rtk.mk