МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

19.12.1595 година-осветен е манастирот „Св Никола“-во Моклиште

На овој ден -19 декември 1595 година осветен е Моклишкиот манастир „Св. Никола„- Моклишки,споменик на културата заштитен со закон на Република Македонија, кој и ден- денес опстојува и покрај сите бури и премрежија што ги има поминато низ повеќе од 422 години постоење.

Aрхива на Музеј Галерија