МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

НА 7 март 1927 година во Кавадарци започнала да работи првата аптека. Прв аптекар бил фармацевтот Бошко Марковиќ, а по дипломирањето на Васил Хаџиманов на Фармацевтскиот факултет во Загреб тој работи како аптекарски помошник во аптеката. Првата аптека била сместена во приземната просторија на хотел “Југославија“ на Петре Камчев Американецот и аптеката во оввие простории останала до 1957 година, кога хотелот бил срушен. Аптеката се наоѓала во близина на денешната пошта во Кавадарци. На фотографијата хотел “Југославија“, пред да биде срушен.

П.Камчевски