МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Француската војска влегува во Кавадарци

Се работи за историска фотографија на Кавадарци на која е прикажано влегувањето на француската војска во чаршијата во Кавадарци, пред Али Газелников-беговата џамија .Тоа се случило на 23 септември 1918 година во 10 часот. Фотографијата едобиена од Д-р Жеарин Дукел, од Франција која престојувала во Македонија 2013 година а Камчевски и Музег Галеријата и биле домаќини.