МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Кон крајот на 19 век кога во Кавадарци имало 220 занаетчиски и трговски дуќани

Ова е историска фотографија на Кавадарци.Се работи за една од најстарите фотографии од кавадаречката чаршија со дуќаните од источната страна на чаршијата. Покрај џамијата на Али Газелников-бег овде се и дуќаните на Шошевци, Мешкови и Мукаетови.

Кон крајот на 19 век Кавадарци имал 220 занаетчиски и трговски дуќани од кои 156 биле занаетчиски а останатите трговски и тие со мешовита дејност.