МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Презентирани резултатите од работата на „Порака„ изминатите 10 години

Порака од Неготино,деновиве, по повод , Меѓународниот ден на лица со попречености, со пригодна програма ги презентира сите свои постигнувања, а пред се успехот во процесот на инклузијата кој веќе 10-сетина години го практикува ова организација. Здружението„ Порака“ од дневен центар прерасна во водечка инситуција од ваков ти во државата, вели Гордана Трајкова- раководител на „Порака“ и е најдобра во земјата.

-Ние ги вложуваме сите напори животот на на овие лица да им го направиме подобар, да ги вклучиме во општеството, и со инклузијата во заедницата ти да можат да го остварат основното право на еднаквост со сите, и во таа заедница да ги користат сите сервис услуги кои им требаат„.