МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Наградите се освоени на Скопје опен 2018 за танци во конкуренција на 31- Здружение од земјата и странство

На Меѓународниот натпревар на танцови спортски клубови во Скопје - неготинскиот танцов клуб TREND LIVE VISION освои златни медали и пехар.

Организартори беа Танцовиот спортски клуб Ритам плус и Танцовата федерација на Македонија kako и Сојузот на спортски федерации на Македонија, а главен покровител Агенцијата за млади и спорт на Македонија.Помагатели беа :Факултетот за физичко образование, здравје и спорт, АД Тиквеш и Хотел Континентал.

Учествуваа 31 танцови здружениjа од Македонија и неколку од Грција, Бугарија и Србија

Одлична организација, и многу позитивна енергија кај сите учесници, е впечатокот од Скопје.Тоа ни го потврди денеска Даниела Ѓорѓиева Дончевска

-TREND LIVE VISION – од Неготино освои медали и пехар.Тоа е голем успех на Здужението за танци кое постои 11 години а Даниела Ѓорѓиева Дончевска, е главен кореограф и раководител на Здружението кои настапувало на повеќе јавни манифестации, фестивали и самостојни концерти .Се финасира самостојно од членовите и повремени сонзорства на институции и приватни фирми.

Повод да разговараме со неа и да се запознаеме со други детали за натпреварот и работата на Здружението за танци од Неготино.

43565361_2075093082557502_6641941798258212864_n.jpg

555555555555555.jpg

44884530_2075093162557494_3585358799424192512_n_1.jpg