МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Признанијата се доделуваат секоја година, за постигнувања во одредени области од општественото живеење.

-Сите заинтересирани граѓани и институции од територијата на општина Неготино, можат да предлагаат кандидати за добитници на три признанија. Признание и награда “8-ми Ноември” и признанe “Почесен граѓанин на општина Неготино”. Можат да се предлагаат институции и физички лица, кои дале особен придонес во афирмацијата на општина Неготино и постигнале определени резултати во својата област, по која се препознатливи и тие и општината во која живеат, соопштуваат од општинатаПредлагачите пак, треба да достават и соодветно образложение, зошто одредени кандидати или институции се предлагаат за добитници на наградата или признанијата по повод празникот. Предлозите ќе бидат рзагледани од страна на комисијата за награди и признанија при Советот на општина Неготино, а конечната одлука ја носат советнциите на редовна седница. Наградите ќе бидат доделени на свечена седница на “8 Ноември”.

Огласот трае до 21 октомври.