МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

СЕ МЕНУВА ВЛЕЗОТ НА КАВАДАРЦИ

Виното како симбол на нашиот град, е инспирација за нова фонтана која на идеја и инвестиција на Градоначалникот и општина Кавадарци ја изработи компанијата"Метал Апостолов„. Новиот кружен тек на булевар "Никола Минчев" сега има сосема поинаков лик. Фонтаната на виното веќе е во завршна фаза. Фонтаната во облик на чаша за вино и црвената вода која го претставува виното го разубавува овој дел од градот. Во наредна фаза ќе се изврши и доуредување на просторот како и хортикултурно уредување.

134310590_3978989142145175_7175102157995268240_n