МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ПОВАРДАРСКИ РЕГИОН, ДЕНЕСКА ВО НЕГОТИНО СЕ ДРУЖЕА, СПОРТУВАА И РАЗМЕНУВАА ИСКУСТВА.

Најдобра во екипен пласман со освоено 1 место е екипата на Здружението на пензионери Кавадарци.

На 25 Регионални спортски игри домаќин беше ЗП Неготино а учествуваа спортски екипи од ; Велес,Богданци,Д.Капија, Дојран, Валандово, Кавадарци и Неготино.Натпреварувањето се одвиваше во 5 дисциплини, мажи и жени.

Марјана Пешиќ

ГОВОРИ - ИЛИЈА АДАМОВСКИ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО НА Сојузот на Здруженија на Пензионери на Македонија.