IGM TRADE

Директорот на ЈПКД од Росоман Гоце Величковски вели дека, со помош на Општина Росоман, се врши контринуирана набавка на опрема и возила...

МАНИФЕСТАЦИЈАТА ДУХОВДЕН ПРАСКОБЕР ГОДИНАВА СЕПАК КЕ СЕ ОДРЖИ И ТОА СИМБОЛИЧНО од 18-20 ЈУНИ

Денеска Советот на Општина Росоман ...

-„Основното јавно обвинителство Кавадарци поднесе Обвинителен акт против едно ...

Запленети околу 200 килограми марихуана, приведени две лица"На 20.03.2021 полициски службеници од Одделот за криминалистичка полиција-Секто...

Набавено е ново градежно возило скип (комбинирана машина) за потребите на општина Росоман и ЈПКД Росоман - Росоман. Машината е потребна ...

ВО завршна фаза на реализација е проектот ТЕРА ВИНО во Росоман.ДенивОве се одвива за партерно уредување на дворот на старото училиште ...

Скромно , поради протоколите поврзани со ковид кризата, денеска во Општина Росоман беше одбелжеана 24 годишнината од постоењето на Општ...

Општина Росоман утре 17.12.2020 година ја одбележува 24- годишнината од постоењето. Поради актуелната ситуација со Ковид 19 и препораките во ...

Фудбалскит клуб Росоман 83 западна во тешка финасиска состојба.Поради тоа Управата реши да понудИ можност фудбалот во Росоман да го пом...

Кога се гради треба да се исполнат основните обврски:да се почитуваат прописи да се исполнат урбанистичките прописи.Согласно одлуката...

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)